Minden ami csőtörés

Minden ami csőtörés
5 (100%) 22 szavazat

Minden ami csőtörés

Minden ami csőtörés

 

Minden ami csőtörés

Minden ami csőtörés

 

Minden, amit a csőtörésről tudni érdemes

Nedvesedő falak és indokolatlanul magas vízszámla az otthonában? A helyzet egyértelműen arra utal, hogy csőtöréssel van dolga. De mi van akkor, ha nem ennyire egyértelműek a jelek? Az éppen csak szivárgó víz egy ideig még fel sem tűnik, hosszú távon mégis komoly problémákat okozhat, ráadásul akár az ingatlan statikai biztonságára is hatással lehet.

A csőtörés jelensége a legtöbbek számára komoly stresszhelyzetet jelent, ugyanis nem csak a csőcsere, de a helyreállítás költségeire is számítani kell. Míg egy egyszerű duguláselhárítást bontás nélkül, akár húsz-harminc perc alatt meg lehet oldani, addig a csőtörés esetében biztosan szükség lesz bontásra. Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy korántsem mindegy, milyen szakemberekre bízza a feladatot, hiszen ezen nagymértékben múlhatnak a várható költségek.

Minden ami Csőtörés a lakásban

Nem csak új építésű ingatlanok esetében fordulhat elő, hogy a csőtörés jelenségével találkozunk, bár kétségtelen, hogy a régi, elavult rendszerek kapcsán gyakrabban repednek meg a csövek, vagy akár már egy kisebb dugulástól is eltörhetnek. Igen, a dugulásoknak igenis lehet szerepük abban, hogy azok elhanyagolásával akár a csőcseres is szükségessé válhat. Az indokolatlanul magas vízszámla mindenképpen elgondolkodásra késztet, hiszen ha eltört a cső, vagy egyszerűen csak repedés van rajta, akkor akár néhány nap alatt tetemes mennyiségű víz folyhat el. Ennek rendszerint a falon is van jele. Az egyre növekvő nedves foltok a burkolatokat is rosszul érintik, ráadásul az érintett falrész is kárát láthatja a problémának. Ne várjuk meg, míg esetleg az alsó szomszéd jelzi, hogy beázott a plafonja. Forduljunk szakemberhez már az első gyanús jelekre!

Minden ami Csőtörés a kertben

Kevesen tudják, de a csőtörés nem csak az ingatlanon belül okozhat gondot, hanem a kertben szintén. Ilyenkor általában azt tapasztalhatjuk, hogy nagyobb esőzések alkalmával a szennyvíz visszafelé folyik a rendszerben, gyakran éppen a toalett irányába. Kétség sem férhet hozzá, ennél kevés kellemetlenebb dolog létezik, ráadásul szinte kivétel nélkül hiányát látja mindennek a higiénia is. S hogy miként lehetséges a kertbe lefektetett csövek törése? Gondolt már a kertépítés során telepített növényekre, a nagy gyökérzettel rendelkező fákra és örökzöldekre? Érdemes lenne, ugyanis legtöbbször a gyökérbenövések tehetőek felelőssé a kerti csőtörésekért. A cső apró hajszálrepedésein keresztül először csak a vékony gyökerek kúsznak be a csőbe, majd ott a tápanyagban gazdag alkotóelemeknek köszönhetően gyorsan növekedésnek indulnak és előbb vagy utóbb biztosan szétfeszítik a csövet.

Csőtörés elhárítása bontással

Költségek és felfordulás ide vagy oda, az eltört csövet mihamarabb ki kell cserélni. Bontásra mindenképpen szükség lesz. Érdemes jó hírnévvel rendelkező szakembert választani, aki nem csak a csőcsere profi elvégzésére helyezi a hangsúlyt, de odafigyel olyan területekre is, amelyek szintén fontosak az ingatlan mihamarabbi zavartalan használatát illetően. A probléma helyének pontos meghatározása érdekében a profik az úgynevezett kamerás cső-és csatornavizsgálatot hívják segítségül. A speciális fejjel rendelkező szondát a vezetékbe engedve részletes információkhoz lehet jutni annak érdekében, hogy sikerüljön pontosan belőni a területet. Ennek nagy előnye, hogy csak az érintett szakaszon kell a burkolatot, a falat megbontani, s így a helyreállítás költségei is minimalizálhatóak. A legtöbb szakember rendelkezésre áll a bontás utáni műveletekben is, de ha ez mégsem így lenne, akkor a saját magunk által választott profikkal is dolgoztathatunk. Nem érdemes elhanyagolni a csőtörés helyreállítását, ugyanis idővel egyre nagyobb lehet a gond.

Gyors reagálással a csőtörés ellen

Amint problémát észlelünk, célszerű azonnal elzárni a vizet, és szakembert hívni. Akár egyetlen nap alatt is elfolyhat olyan mennyiségű víz, ami egyrészt a költségek szempontjából sem elhanyagolható, másrészt további javítási munkálatokat is szükségessé tehet. A megfelelő, valóban ügyfél centrikus, megbízható vízvezeték-szerelők akár hétvégén vagy ünnepnapon is rendelkezésre állnak.

Hogyan előzhető meg a csőtörés?

Ha átélte már valaki a csőtöréssel, esetleg a lakás eláradásával járó problémákat, akkor magától értetődő, hogy a megelőzésre fokozott hangsúlyt helyez. Ezt a kertben legkönnyebben út tehetjük meg, ha kertépítés alkalmával odafigyelünk arra, merre húzódnak a csövek és azoktól távol helyezzük el a facsemetéket, bokrokat. Amennyiben használt ingatlant vásárolunk, akkor érdemes szakember segítségét kérni a csőrendszer állapotának feltérképezéséhez. A már említett kamerás cső-és csatornavizsgálat teljes hosszában átvizsgálja a rendszert, és még a legapróbb hajszálrepedésekre is fényt derít. A kezdődő gyökérbenövésekről éppen úgy tudomást szerezhetünk ilyen módon, mint az előző lakók által okozott makacs gócpontokról.

Fontos tudni, hogy a szaniterhasználati szokásaink is nagymértékben befolyásolják azt, milyen állapotban vannak az ingatlanhoz tartozó csövek. Sokszor a legapróbbnak tűnő hétköznapi dolgok is makacs dugulásokat okozhatnak, így a fürdőszoba, a toalett és a konyha ilyen tekintetben különös odafigyelést igényelnek.

Törekedjünk arra, hogy minél kevesebb vegyi anyagot használjunk. A mosóporral, mosogatószerrel vagy a tusfürdővel nem csak a takarékoskodás apropóján érdemes óvatosan bánni, hanem a keletkezett hab miatt is. A hab alapvetően gócpontot képez, amiben a zsiradék, a hajszálak, az ételmaradékok könnyedén megülnek. Az elhanyagolt dugulások akár csőtöréshez is vezethetnek, ezért célszerű mihamarabb szakembert hívni. Ha a mosogatóból nem folyik le a szennyvíz, vagy például a fürdőszobában szembe találjuk magunkat folyamatosan a dugulással. A toalett már csak a higiénia apropóján is figyelmet érdemel, így ha itt nem szűnik meg a dugulás, akkor szintén ajánlott azonnal szakemberhez fordulni. Ugyan a csőtörés rendkívül kellemetlen jelenség, de mégis tehetünk ellene, méghozzá leginkább megelőzéssel.

Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében, garantáltan megfizethető áron!

Zérodugulás az Ön duguláselhárítója!

06-70/934-1090

Minden ami csőtörés Budapesten

Minden ami csőtörés Pest megyében

Minden ami csőtörés Fejér megyében

Minden ami csőtörés az ingatlanban

Minden ami csőtörés a kertben

Minden ami csőtörés a nyaralóban

Minden ami csőtörés és amit tudni kell

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.