Lefolyótisztítás

Lefolyótisztítás
5 (100%) 23 szavazat

Lefolyótisztítás

Lefolyótisztítás

 

Lefolyótisztítás

Lefolyótisztítás

Lefolyótisztítás: házilag vagy szakemberrel?

Lakásvásárlás alkalmával legalább olyan sokszor felmerül a hozzá tartozó rendszerek épségének kérdése, mint a tényleges használat során. Kevés bosszantóbb dolog létezik, mint az, ha eldugul a lefolyó és ezzel együtt a szaniter tulajdonképpen használhatatlanná válik. A lefolyótisztítás feladatát ugyan elvégezhetjük magunk is. De a rendszer épsége érdekében fontos észrevenni, mikor nem vezetnek célra a házilagos megoldások. Célszerű tisztában lenni azzal, hogy a makacs dugulások, valamint az eszközök helytelen használata akár csőtörést és a vele együtt járó magasabb költségeket is okozhatják.

Lefolyótisztítás megelőzés gyanánt

Mint számos, a háztartásban előforduló probléma esetében, így lefolyótisztítás kapcsán is nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a megelőzésre. A legfontosabb ezzel kapcsolatban az, hogy a szaniterek használata során kerüljük az olyan hulladékok, zsiradékok és darabos szennyeződések lefolyóba kerülését, amelyek dugulást okozhatnak. Ezekre a szakemberek folyamatosan felhívják a figyelmet. De számos esetben magunktól is tudni szoktuk, hogyan lehet optimálisan használni a konyhai, fürdőszobai szanitereket és a toalettet. Ezeken felül is érdemes azonban rendszeresen odafigyelni a szaniterek tisztán tartására. Nem csak a vízkőoldásra gondolunk, hanem a rendszer zsírtalanítására és ezzel együtt a kezdődő dugulások megszüntetésére.

A csövek zsírosodása természetes folyamat és sajnos még akkor is számolnunk kell vele, ha egyébként új építésű ingatlanról van szó. Tény azonban, hogy elsősorban régi ingatlanok rendszereiben találkozhatunk elzsírosodott csövekkel. S hogy mit tehetünk ez ellen? Ha a legegyszerűbb megoldást részesítenénk előnyben, akkor legalább hetente egyszer, például a nagytakarítással összekötve öntsünk egy edény, forrásban levő vizet a lefolyóba. Érdemes tudni egyébként, hogy a duguláselhárítás terén már számtalanszor bizonyított házi alapanyagok akkor is jó választásnak bizonyulnak, ha megelőzésről van szó. Az ecetet, a szódabikarbónát, vagy a kettő párosát is bevethetjük a lefolyótisztítás céljából. Ha nem riadunk meg vegyi anyagoktól, akkor ezeket is alkalmazhatjuk időnként. De csak minimális mennyiségben, ugyanis a rendszeres, jelentős mennyiségű vegyi anyag akár a csövek falát is kikezdheti. Amennyiben ez utóbbi megoldás mellett döntenénk megelőzés gyanánt, akkor mindig viseljünk gumikesztyűt, és óvjuk szemünket a használat során.

Lefolyótisztítás csőgörénnyel

A csőgörény nevét sokan ismerik, s ma már házilagos használatra is beszerezhetjük a praktikus eszközt. Ha dugulással találkozunk otthonunkban, akkor elsőként a pumpával szoktunk próbálkozni, majd rendszerint jönnek a vegyi anyagok, vagy a környezetbarát megoldások híveinek részéről a természetes alapanyagok. A háztartási boltokban és nagyobb szaküzletekben csőgörényt is beszerezhetünk, ám ennek használata megkíván némi hozzáértést. Ha tehát nem kísérleteznénk házilag, és nem szeretnénk kockáztatni a rendszer épségét, akkor a csőgörény használatát éppen úgy megéri szakemberre bízni, mint a rendszer feltérképezését. Ez utóbbi céljából a kamerás cső-és csatornavizsgálat nagy segítséget jelent.

Mivel házilag sajnos nem tudjuk megállapítani, hogy hol, milyen mértékű dugulással van dolgunk, ezért a vegyszerekkel tulajdonképpen vaktában lövöldözünk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy még a legjobb márkák sem képesek felvenni a harcot a makacs, akár már évek óta növekedő dugulásokkal, mindössze azt érhetjük el, hogy egy-egy napig átjárható lesz a lefolyó. Fontos tehát tisztán látni, és ha a lefolyótisztítás nem megy magától, akkor bizony mindenképpen célszerű szakemberhez fordulni.

Duguláselhárító szakember hétvégén is? Az árak lehetnek korrektek is!

Legtöbben nem szeretünk szakembert kihívni, és általában igyekszünk a ház körül előforduló problémákat magunk megoldani. Ennek hátterében sokszor éppen az áll, hogy minél olcsóbban megúsznánk a javításokat, helyreállításokat. Vannak azonban olyan helyzetek, melyek kapcsán nem érdemes spórolni, hiszen végül többe kerülhet a mulatság. Ha hétvégén tapasztaljuk, hogy a toalettből végeláthatatlanul folyik visszafelé a víz, vagy például a konyhai mosogatóban áll a szennyvíz, és csak terjeng a bűz, akkor bizony meggondolandó, hogy azonnal szakembert hívjunk. Két napon keresztül a kellemetlen szagokkal együtt élni, nélkülözni a toalettet vagy a konyhát, korántsem tűnik előnyösnek, ráadásul az ingatlan használhatóságára is rányomja bélyegét a szaniterekkel kapcsolatban felmerülő probléma.

A munkájukra és megbízhatóságukra valamit is adó szakemberek napjainkban már hétvégén is gond nélkül rendelkezésre állnak, és amilyen gyorsan csak lehet, a helyszínre érkeznek. Sokszor kiszállási díjat, vagy tetemes hétvégi felárat sem számolnak fel, hiszen a duguláselhárítással foglalkozó profiknak is az a célja, hogy elégedettek legyenek munkájukkal az ingatlantulajdonosok, s szükség esetén legközelebb is hozzájuk forduljanak.

A nélkülözhetetlen szaniterek

Az otthon kényelmét nagymértékben befolyásolják a nedves helyiségek, így a toalett valamint a fürdőszoba. A hétvégék, a családi ebédek, vagy a hétköznapi vacsorák szerves részét képező konyha szintén kiemelt jelentőségű a kényelem érdekében. Az eldugult mosogató, a szennyvízben álló mosogatógép nem csak használhatatlanná teszik a helyiséget, de sajnos bűzzel is együtt járhat a helyzet. A higiéniai kockázat nem csak akkor érdemel figyelmet, ha kisgyermek vagy háziállat is van a családban, hanem egyébként is. Kétség sem férhet tehát ahhoz, hogy a lefolyótisztítás sürgős helyzetben nem várathat magára.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a folyamatosan karbantartott lefolyók, a szűrőbetét használata, valamint a szifon rendszeres tisztítása is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy hosszú távon is kifogástalanul működő, dugulásoktól mentes rendszernek örvendhessünk.

Ha önnek fontos a hatékonyság és az eredmény megfizethető áron, akkor hívjon bizalommal!

Zérodugulás az Ön duguláselhárítója!

Borkó József e.v.

06-70/934-1090

Lefolyótisztítás Budapesten olcsón és fix áron

Lefolyótisztítás Pest megyében olcsón és fix áron

Lefolyótisztítás Fejér megyében olcsón és fix áron

Lefolyótisztítás alapdíj és folyóméter díj nélkül

Lefolyótisztítás Duguláselhárítás Csatornatisztítás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.