WC lefolyó

WC lefolyó
5 (100%) 18 szavazat

WC lefolyó

 

WC lefolyó

 

Ha a lakásban előforduló dugulásokat azok kellemetlensége szerint rangsorolnánk, akkor a toalett helyisége biztosan előkelő helyet foglalna el. Ez az a helyiség ugyanis, ami nélkülözhetetlen az ingatlanhasználathoz, és ha gond akad vele, akkor sajnos azt gyakran kíséri kellemetlen bűz is. Nem véletlen, hogy ilyenkor azonnali beavatkozást igényel a helyzet. Aki megtapasztalta már a WC dugulás hátrányait, az biztosan úgy van vele, hogy mindent szeretne megtenni a megelőzés érdekében. A hangsúly a körültekintésen van, ugyanis ha nem dobálunk bele a toalettbe oda nem illő dolgokat, akkor kisebb az esélye a dugulásnak is. Természetesen fontos a rendszeres karbantartás, amihez néha elegendő egy kevés duguláselhárító folyadék toalettbe öntése.

A szakemberek gyakran találkoznak egészen extrém esetekkel a WC dugulás kapcsán, de már az olyan hétköznapi dolgok is komoly gondokat okozhatnak, mint a nedves törlőkendők és a női higiéniai termékek. Legjobb, ha ezek számára rendszeresítünk a toalettben egy megfelelő méretű szemetest, így biztosan nem húzzuk majd le a problémás termékeket. Sajnos azonban még így is előfordulhat, hogy a háziasszonyok egyfajta mindent elnyelő szemetesként tekintenek a toalettre. Abba öntözik a romlott ételt, a használt olajat, vagy ami még rosszabb, a használt macskaalmot. Ezek komoly gondokat képesek előidézni, így helyük a szemetesben van!

 

Még a legtisztább háztartásokban is gyakran előfordul a vécé lefolyó dugulás problémája, amit szinte azonnal lehet orvosolni egy WC pumpa segítségével. Fontos ha dugulás van a vécénél, az öblítővíz nem tud kiönteni, mert kb. : 10 literesre van tervezve egy vécécsésze. A  tartály pedig általában maximum 8 literrel öblít, tehát épp tele lesz. Sokszor már az egyszerű  pumpa is meghozza a várt eredményt. Második lehetőség, ha a felgyülemlett víz már elszivárog a kagylóból,  akkor egy vödör forró vízzel feltöltjük és elszivárgás után újra pumpálni kezdjük.

A WC lefolyó az a vezeték ami általában összegyűjti a lakáson belüli lefolyókat és innen megy tovább a szennyvíz a csatornába. Természetesen nem minden esetben van ez így. De ha igen akkor számolni lehet azzal is, hogy ha a WC lefolyó eldugult akkor az összes többi vizes helység sem lesz használható, ha csak nem külön van bekötve vagy rákötve a csatornára.

WC lefolyó

WC lefolyó

Nem érdemes házilag eszkábált drótokat ledugdosni a WC-n, mert több kárt is okozhatunk mint hasznot!

Ha a házi praktikák közül egyik sem válik be vagy komolyabb a dugulás és házilag már nem lehet megoldani, akkor hívjon és segítünk!

06-70/934-1090

Zérodugulás az Ön duguláselhárítója!

Borkó József

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.