WC dugulás házilag

WC dugulás házilag
5 (100%) 20 szavazat

WC dugulás házilag

 

WC dugulás házilag

 

Még a legtisztább háztartásokban is gyakran előfordul a vécé dugulás problémája, amit szinte azonnal lehet orvosolni egy WC pumpa segítségével. Fontos ha dugulás van a vécénél, az öblítővíz nem tud kiönteni, mert kb. : 10 literesre van tervezve egy vécécsésze. A  tartály pedig általában maximum 8 literrel öblít, tehát épp tele lesz. Sokszor már az egyszerű  pumpa is meghozza a várt eredményt. Második lehetőség, ha a felgyülemlett víz már elszivárog a kagylóból,  akkor egy vödör forró vízzel feltöltjük és elszivárgás után újra pumpálni kezdjük.

WC dugulás házilag

WC dugulás házilag

Kevésbé ajánlatos!

  • Háztartási sósav : A sósav a hidrogén-klorid tiszta, színtelen, szúrós szagú vizes oldata. Az iparban széles körben használt erős ásványi sav. Számos kisebb mennyiséget igénylő alkalmazása is van: többek között háztartási tisztítószer, vízkőoldó. Előszeretettel használják kisebb dugulások elhárítására ugyanis feloldja a szerves anyagok okozta dugulást.

Azt viszont tudni kell, hogy bizonyos típusú lefolyóvezetékeket meg is marhat (beton, ólom). A sósavazás,  büdös gázok, gőzök fejlődésével jár. A használat közben folyamatosan szellőztessen és használjon védőszemüveget és gumikesztyűt. Ha sósavat használ, más tisztítószert ne öntsön hozzá, különösen ne hypot, mert klórgáz szabadul fel. A klórgázból pár belélegzés is maradandó károsodást okozhat, vagy halált!

Napjainkban egyre több a környezettudatos termék, így ha nem szeretné mérgezni környezetét és kockáztatni egészségét, akkor megtalálhatja a természetes anyagokból készült praktikus megoldásokat és elkerülheti, hogy a lefolyótisztítás sósavval történjen!

 

  • Ha csak beleesett a vécécsészébe illatosító, műanyag más egyéb oda nem illő tárgy akkor is orvosolható a probléma szakember nélkül. WC csésze rögzítésének megkeresése, kicsavarozása. Ha ragasztva van akkor óvatosan szike segítségével felszedni. A folyamat előtt a vizet elzárni és a csatlakozásokat meglazítani. Ezután óvatosan leemeljük a WC-t és a lehetőségek szerint a tárgyat eltávolítjuk. Majd miután ez megvan minden tömítést visszahelyezve a WC csészét visszarakjuk.

Nem érdemes házilag eszkábált drótokat ledugdosni a WC-n, mert több kárt is okozhatunk mint hasznot!

Ha ezen praktikák közül egyik sem válik be vagy komolyabb a dugulás és házilag már nem lehet megoldani akkor hívjon és segítünk!

06-70/934-1090

Zérodugulás az Ön duguláselhárítója!

Borkó József

WC dugulás házilag Budapesten

WC dugulás házilag Pest megyében

WC dugulás házilag otthon

WC dugulás házilag pumpával

WC dugulás házilag lefolyótisztító szerekkel

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.