Konyhai lefolyó tisztítása

Konyhai lefolyó tisztítása
5 (100%) 11 szavazat

Konyhai lefolyó tisztítása

 

Konyhai lefolyó tisztítása

Az eldugult konyhai lefolyó számos problémát jelenthet a konyhában. Ha nem folyik le rendesen a víz, nem tudjuk kényelmesen használni az adott helyiséget, kellemetlen szagok is jelentkezhetek, illetve a mosogatóban úszkáló ételmaradékok sem nyújtanak szép látványt. A dugulást általában a lefolyóba került valamilyen idegen anyag, vagy vízkő, mosogatószer maradványok, is okozhatják. De az évek alatt felgyülemlett étel és zsír maradékok is okozhatják.

Szerencsére a konyhai lefolyó tisztítása otthon is megoldható, ha nem olyan komoly a probléma, nem kell azonnal szakembert hívni. Megpróbálkozhatunk különböző házi praktikákkal. A konyhai lefolyó tisztítása történhet számos, a legtöbb háztartásban megtalálható anyag segítségével, például szódabikarbónával, sütőporral, trisóval, bóraxszal, ecettel, citromsavval vagy citromlével. Ezek bármelyike alkalmas házi lefolyótisztításra, akár magában, akár egy másikkal keverve. Ha otthon, saját kezűleg szeretnénk megoldani a lefolyó dugulásának megszüntetését, öntsünk a mosogató lefolyójába például szódabikarbónát vagy sütőport bőven, majd öntsünk rá ecetet vagy citromsavat, és hagyjuk hatni akár egész éjszakán át. Ha az anyagok feloldották a szennyeződést, mossuk ki azt a lefolyóból, folyassunk rá forró vizet pár percig, majd váltsuk fel hideggel. Van amikor elegendő csak a szifont leszerelni és jól megtisztítani. Konyhai lefolyó tisztítása pumpával is történhet.

A mosogató az egyik legkönnyebben elduguló berendezés. Zsíros edények, ételmaradékok, vízkő és sok esetben olaj is  kerülhet bele. Nagyon sok háztartásban előfordul, hogy az 50-es műanyag lefolyóvezeték helyett, alul méretezett 40-es és 32-es lefolyócsővel szerelt mosogatókkal találkozunk. Nem megfelelő lejtéssel és a nagy távolságban elhúzott lefolyóvezetékek, valamint a kevés öblítő víz is okozhat dugulást.

Konyhai lefolyó tisztítása

Konyhai lefolyó tisztítása

Ha a probléma nagyobb, a dugulás mélyebben van és makacsabb akkor jön szóba a gépi spirálozás. A mosogatók lefolyójába általában 16mm-es spirált teszünk amit egy a mai kornak megfelelő elektromos gép forgat. A legelső spirál végére felhelyezzünk a megfelelő fejet ( villás, görbített, lapátfejű ) majd végig tisztítjuk a lefolyócső belsejét. Ezek a fejek nem roncsolják a lefolyócső belső falát. Majd miután ez megtörtént forró vízzel átöblítjük. Az egész folyamat nem tart tovább egy óránál.

Majd miután végeztünk a lehetőségek szerint eltakarítjuk az általunk okozott szennyeződéseket. Minden esetben számlát adunk. Fix áron dolgozunk így nem kell aggódni, hogy meglepetés éri. ( nincs rejtett plusz költség )

 

Konyhai lefolyó tisztítása Budapesten és Pest megyében!

Alapdíj és Folyóméter Díj Nélkül!

Olcsón és Fix Áron!

Borkó József

06-70/934-1090

 

Konyhai lefolyó tisztítása Budapesten és Pest megyében akár 1 órán belül!

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.