Kamerás cső-és csatornavizsgálat

Kamerás cső-és csatornavizsgálat
4.9 (98.57%) 56 szavazat

Kamerás cső-és csatornavizsgálat

Kamerás cső-és csatornavizsgálat

 

Kamerás cső-és csatornavizsgálat

Kamerás cső-és csatornavizsgálat

 

Kamerás cső-és csatornavizsgálat az átjárható lefolyók szolgálatában.

Míg az ingatlannal kapcsolatos egyes meghibásodások minden gond nélkül orvosolhatóak házilagos módszerekkel, addig vannak olyan problémák, melyek mindenképpen szakértő kezeket követelnek meg. Sokan azért nem fordulnak hozzáértő személyhez, mert tartanak a magas költségektől és így inkább házilagos módszerekkel igyekeznek megoldani a javítást. De mi a helyzet akkor, ha a csatornákkal és az ingatlanhoz tartozó csövekkel kapcsolatban van gond? Pumpáljuk addig a szanitereket, amíg a helyzet megoldódni nem látszik? Fontos tisztában lenni azzal, hogy bizonyos esetekben a szakember kihívása nem csak kifizetődő, de egyenesen nélkülözhetetlen.

A makacs dugulások is egy kis problémával kezdődnek, s a csőtörések hátterében is sokszor csak egy csekély mértékű dugulás áll. Ha azonban ez utóbbival nem foglalkozunk, a víznyomás és az útjában álló gócpont akár szét is feszítheti a csövet, ezzel valós csőtörést okozva. Ha azonnal az átvizesedő falakat tapasztaljuk, akkor nem érdemes sokáig várni a profi közreműködésére, ugyanis annak akár az ingatlan falszerkezete is kárát láthatja.

Profi felszerelés és szaktudás.

Nem csak a hozzáértés miatt érdemes szakembert hívni régebb óta fennálló dugulásokhoz és egyéb, „vizes” helyzetekben, hanem a profi felszerelés apropóján is. Ugyan a szaküzletekben ma már beszerezhetünk olyan készülékeket is, melyeket házilag használhatunk, de ezek alkalmassága igencsak megkérdőjelezhető. Mi a garancia arra, hogy a házi használatra kialakított csőgörénnyel nem okozunk nagyobb problémát? Biztosan készen állunk a magasnyomású mosó használatára? Az egyik legnagyobb probléma ezekkel az eszközökkel az, hogy laikusként nem tudhatjuk, a rendszerben hol és milyen jellegű gondról van szó. Ennek feltérképezésében segít a kamerás cső-és csatornavizsgálat, amelyet ma már kivétel nélkül minden szakember alkalmaz.

Optikai csatornadiagnosztika.

Vannak olyan tipikus helyzetek, amikor a kamerás cső-és csatornavizsgálat egyenesen életmentő lehet. Segítségével bontás nélkül térképezheti fel a duguláselhárító szakember az érintett szakaszt. Ez jelentős pozitívumnak számít, ugyanis így az esetleges csőtörés kapcsán kizárólag azt a szakaszt kell megbontani, ahol a csőcsere szükséges. Mivel a helyreállítás egyébként is plusz kiadással jár, ezért korántsem mindegy, hogy mekkora területet érint az. A folyamatosan visszatérő dugulások, melyek nem reagálnak sem a pumpálásra, sem a vegyi anyagok használatára, biztosan gyanúsak és szükségessé teszik a rendszer átvizsgálását. A kertben gyakran előforduló gyökérbenövésekre is gond nélkül fény derülhet a kamerás cső-és csatornavizsgálat segítségével. Ha gyanús talajmozgásokra leszünk figyelmesek a kertben, vagy például a toalettből esőzések után visszafelé folyik a szennyvíz, akkor bizony érdemes kerti csőtörésre gyanakodni. Ilyenkor nem maradhat el a mihamarabbi segítség. Nem csak a konkrét probléma jelentkezésekor éri meg az optikai csatornadiagnosztika előnyeit választani, hanem felújítások, átalakítások alkalmával. Amennyiben használt ingatlant vásároltunk, akkor sem árt átnézetni a rendszert, ugyanis különösen a régebbi építésű házaknál már csak a rendszer korából adódóan is előfordulhat gond azzal.

A kamerás cső-és csatornavizsgálat működési elve.

Elöljáróban érdemes tudni, hogy a kamerás cső-és csatornavizsgálat előtt mindenképp át kell mosni a rendszert, ugyanis a vizsgálat során használt fej csak akkor lát rendesen, ha nincsen a vezetékben szennyvíz. Ezt követően azonban bontás nélkül átvizsgálható a teljes rendszer akár 100 méter hosszúságú szakaszon is. A kamerázás során feltárhatóak a rendszer gyengeségei, majd a későbbi kielemzést célozva akár SD kártyára vagy DVD-re is menthető a felvétel. Az akkumulátoros áramforrásról működő készülék méterszámlálóval van ellátva, mely szintén segíti a probléma pontos helyének megállapítását. A fejben, ahol a kamera is megtalálható, beépített jeladó is helyet kap, amely a külső helymeghatározást segíti elő.

Mire használható az optikai csatornadiagnosztika?

A szakember a megfelelő gyakorlattal egyszerűen és gyorsan tudja kezelni a készüléket. Megfigyelheti a csőátmérőket, a kanyaroknál alkalmazott idomokat. Az idegen tárgyak rendszerint azonnal szembeötlőek, de akár a legapróbb repedések, sérülések is könnyedén felismerhetőek a készüléknek köszönhetően. A kerti gyökérbenövésekre éppen úgy fény derülhet, mint az egyes csatornaszakaszok megsüllyedésére. A kamerás cső-és csatornavizsgálat pontos képet ad arról, hogy a rendszerben hol található dugulás, mennyire komoly az, és pontosan mi okozta. Ez utóbbi kiemelt jelentőséggel bír a későbbi megelőzés érdekében. Ha tehát korábban rendszeresen beledobálta az ingatlan használója a nedves törlőkendőket a toalettbe, akkor az ezek okozta dugulás kapcsán valószínűleg megtanulja majd, hogy többé nem tesz ilyet.

Megelőzéssel az átjárható lefolyókért.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megelőzés fontosságát. Ugyan a régi építésű ingatlanokban előfordulhat, hogy a rendszer az elöregedésből és elzsírosodásból adódóan cserére szorul, vagy esetleg a repedések korrigálandóak, de alapvetően elmondható, hogy sokszor éppen a kellő körültekintés hiánya okozza a dugulásokat. Ha nem figyelünk oda rájuk időben, annak repedés vagy csőtörés is lehet a vége, s ennek helyreállítása kétségkívül költségesebb. Az átjárható lefolyók érdekében kiemelt jelentőséggel bír a megelőzés. Érdemes forró vízzel átöblíteni időnként a rendszert, vagy ha gyanús jelenséget tapasztalunk, akkor célszerű azonnal szakembert hívni.

A kamerás cső-és csatornavizsgálat lehetővé teszi a rendszer teljes átvizsgálását, mely akár használt ingatlanvásárlás után is praktikus lehet. A minden részletre kiterjedő optikai csatornadiagnosztika felhívja a figyelmet az apró repedésekre is, így még időben megtörténhet a csere, elkerülve ezzel a későbbi problémákat.

Kamerás cső-és csatornavizsgálat Budapest

Kamerás cső-és csatornavizsgálat Pest megye

Kamerás cső-és csatornavizsgálat Fejér megye

Duguláselhárítás

Lefolyótisztítás

Csatornatisztítás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.