Házi duguláselhárítás

Házi duguláselhárítás
5 (100%) 10 szavazat

Házi duguláselhárítás

 

Házi duguláselhárítás

A lefolyó dugulása soha sem jön jókor legfőképpen nem hétvégén, vagy épp az ünnepek előtt vagy közben. Dugulás bárhol előfordulhat a szennyvízlefolyókban és a gyűjtőcsatornákban is. A lefolyócsövek oldalán lerakódó vízkő miatt egy idő után annyira beszűkül a cső, hogy már semmi sem tud átjutni rajta. De ott van még az olaj, zsír, ételmaradék emberi vagy állati szőr, egészségügyi betétek, nedves papírtörlők, játékok és minden más egyéb apró tárgy ami a vezetékbe belefér de a kanyarok miatt távozni már nem igazán tud.

Nem kell azonban rögtön a telefonért nyúlni, ha nem folyik le a víz a mellékhelyiségben vagy a kádban: először vessen be néhány jól ismert házi praktikát, melyek sok lefolyót mentettek már meg az évek során!

Konyhai lefolyó házi duguláselhárítás:

A konyhai lefolyó tisztítása történhet számos, a legtöbb háztartásban megtalálható anyag segítségével, például szódabikarbónával, sütőporral, trisóval, bóraxszal, ecettel, citromsavval vagy citromlével. Ezek bármelyike alkalmas házi lefolyótisztításra, akár magában, akár egy másikkal keverve. Ha otthon, saját kezűleg szeretnénk megoldani a lefolyó dugulásának megszüntetését, öntsünk a mosogató lefolyójába például szódabikarbónát vagy sütőport bőven, majd öntsünk rá ecetet vagy citromsavat, és hagyjuk hatni akár egész éjszakán át. Ha az anyagok feloldották a szennyeződést, mossuk ki azt a lefolyóból, folyassunk rá forró vizet pár percig, majd váltsuk fel hideggel. Van amikor elegendő csak a szifont leszerelni és jól megtisztítani. Konyhai lefolyó tisztítása pumpával is történhet.

Házi duguláselhárítás

Házi duguláselhárítás

Házi duguláselhárítás

 

WC házi duguláselhárítás:

Fontos ha dugulás van a vécénél, az öblítővíz nem tud kiönteni, mert kb. : 10 literesre van tervezve egy vécécsésze. A  tartály pedig általában maximum 8 literrel öblít, tehát épp tele lesz. Sokszor már az egyszerű  pumpa is meghozza a várt eredményt. Második lehetőség, ha a felgyülemlett víz már elszivárog a kagylóból,  akkor egy vödör forró vízzel feltöltjük és elszivárgás után újra pumpálni kezdjük.

Nem érdemes házilag eszkábált drótokat ledugdosni a WC-n, mert több kárt is okozhatunk mint hasznot!

Ha ezen praktikák közül egyik sem válik be vagy komolyabb a dugulás és házilag már nem lehet megoldani akkor hívjon és segítünk!

06-70/934-1090

Zérodugulás az Ön duguláselhárítója!

Borkó József

 

Árainkat ide kattintva tekintheti meg.

 

 

Házi duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében otthon, gyorsan, könnyen, egyszerűen.

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.