Eldugult mosogató lefolyó

Eldugult mosogató lefolyó
5 (100%) 12 szavazat

Eldugult mosogató lefolyó

 

Eldugult mosogató lefolyó

 

Pár szó a mosogatókról.

A beépíthető mosogatók ma már a leggyakrabban a konyhabútor részét képezik, de még léteznek állvánnyal (konzollal) falra szerelt mosogatók is. Leggyakrabban zománcozott vagy korrózióálló acélból készülnek, de kapható akrilátból és kerámiából készült mosogatók is. A kerámiamosogatók inkább mosókonyhákba vagy gazdasági helyiségekbe alkalmasak. Egy vagy kétmedencésként gyártják a mosogatókat. Vannak lapos csepegtetőtálcával készültek, de vannak nagyméretű kiömlőnyílással ellátottak is. Továbbá túlfolyóval ellátottak, illetve őrlésre alkalmas (konyhamalac, engedély köteles) mosogatók. A mosogatók szagzáró szerelvényeiből is óriási a választék. Kaphatók egy illetve kétmedencés típusokhoz, túlfolyóval vagy kiöntőállal felszereltek. A legjobb megoldás, ha a mosogatót a szagzáró szerelvénnyel együtt vásárolják meg. A mosógépet vagy a mosogató gépeket ezekhez a szerelvényekhez lehet csatlakoztatni.

A mosogató szennyvízcsövet (lefolyóvezetéket) általában 40mm-es átmérőjű PVC csővel kötik, vagy 50mm-es csővel. De sok esetben leszűkítik 32mm-es vezetékre amiben sajnos előbb utóbb dugulás keletkezik ha nem figyelünk oda. Kis átmérő, kis keresztmetszet és ha nincs megfelelő lejtés na meg a hossza is jóval hosszabb mint 3-5 méter akkor nagy az esély a dugulás kialakulására. Ételmaradék, olaj, zsír, nem megfelelő tisztítószerek és a vízkő ami idővel minden lefolyóban kialakul.

Eldugult mosogató lefolyó jelei:

  • csatornaszag
  • bűz
  • lassan elszivárgó víz

Ha ezeket a problémákat észleljük, akkor se ijedjünk meg és ne hívjunk egyből szakembert. Próbáljuk meg a jól bevált házilagos módszereket. Forró víz, ecet, szódabikarbóna. Szifon leszerelése, tisztítása. Egy jó pumpával akár tízezreket is spórolhatunk.

Eldugult mosogató lefolyó

Eldugult mosogató lefolyó

Ha az eldugult mosogató lefolyó dugulása még fenn áll ezen módszerek kipróbálása után is, akkor sajnos a hiba mélyebben van és csak megfelelő duguláselhárító géppel oldható meg a dugulás megszüntetése. Nem érdemes házi gyártású kábeleket, drótokat ledugdosni a lefolyóvezetékbe mert több kárt okozhatunk mint hasznot. Nem egyszer vezetett már az ilyen próbálkozás az egész lefolyócső (elfolyó vezeték) bontásához, újraépítéséhez.

Egyéni vállalkozóként vállalom eldugult mosogató lefolyó duguláselhárítását: Budapesten és Pest megyében:

  • bontás nélkül
  • gyorsan és tisztán
  • alapdíj és folyóméter díj nélkül
  • fix áron
  • Budapesten kiszállási díj nélkül
  • garanciával

Áraim kedvezőek és fixek, nincs tól – ig ár! Nincs meglepetés és rejtett költség. Eldugult mosogató lefolyó duguláselhárítás ára ide kattintva tekinthető meg. Minden esetben számlát adok. A munkát becsületesen, precízen, a legjobb tudásomnak megfelelően végzem. Úgy dolgozom mintha a probléma a saját otthonomban lenne.

Hívásától számítva rövid időn belül megérkezem, sokszor persze attól is függ, hogy épp merre dolgozom.

Ha Önnek fontos a hatékonyság és az eredmény megfizethető áron, akkor hívjon nyugodtan és segítek!

Borkó József

06-70/934-1090

 

Eldugult mosogató lefolyó duguláselhárítása Budapesten és Pest megyében olcsón és fix áron!

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.