Dugulás a lakásban

Dugulás a lakásban
5 (100%) 25 szavazat

Dugulás a lakásban

Dugulás a lakásban

 

Dugulás a lakásban

Dugulás a lakásban

Dugulás a lakásban? Ezért érdemes odafigyelni rá!

A háztartásban előforduló dugulások sok esetben maguktól megoldódnak, vagy egy pumpálással sikerülhet megszabadulni azoktól. Ha nem lennénk ilyen szerencsések, akkor bevethetjük az üzletekben kapható duguláselhárító szerek valamelyikét, vagy próbálkozhatunk az olyan természetes alapanyagok kombinációjával is, mint az ecet, a szódabikarbóna, vagy a citromsav. De mégis miért olyan fontos, hogy odafigyeljünk a dugulások megszüntetésére? Magától értetődő, hogy az ingatlan kényelmes használata múlhat ezen, de a rendszer épsége és hosszú távú használhatósága miatt is célszerű ügyelni a dugulás elhárítására.

Gyakran csak olyan egészen apró jelek utalnak a dugulásra, mint az, hogy nehezebben folyik le a víz, vagy éppen kellemetlen szag árad a lefolyóból. Ezek már mindenképpen a komolyabb dugulások előfutárának számítanak, ezért a helyzet orvoslását nem érdemes halogatni. A mélyben megbúvó makacs gondokról kiderülhet, hogy csak szakember segítségével szabadulhatunk meg azoktól. A makacs dugulásokat tehát feltétlenül célszerű orvosolni, és nem csak a szaniterek rendeltetésszerű használatának apropóján. Nem ritka, hogy az alapos és rendszeres takarítás ellenére is komoly bűz terjeng a lefolyó környékén. Előfordulhat, hogy egy házilagos tisztítás is elegendőnek bizonyul, de ha tartósan fennáll a probléma, akkor a profi közreműködése nélkülözhetetlen.

Fontos tisztában lenni azzal is, hogy számos dugulás akár csőtöréshez is vezethet, és ez különösen így van a régi építésű ingatlanok esetében, melyeknél a csövek gyakran nagyon rossz állapotban vannak. Dugulás esetén a szakember elsőként a kamerás cső- és csatornavizsgálattal igyekszik megbizonyosodni arról, hogy konkrétan hol és milyen jellegű problémával van dolga. Szép számmal akad példa arra is, hogy amit az ingatlan lakói dugulásnak vélnek, az tulajdonképpen csőrepedés, mely a nagyobb törés kockázatát is magában hordozza. Ha tehát kizárólag a takarékoskodás miatt kerüljük dugulás kapcsán a szakember segítségét, akkor azt célszerű átgondolni, hogyan veszíthetünk többet. Amennyiben csőtörésről van szó, vagy a dugulás miatt a toalettből visszafelé folyó szennyvíz kellemetlenségéről, akkor bizony azzal is számolni kell, hogy egy esetleges helyreállítás milyen plusz költségekkel járna. A bajt jobb megelőzni, így ha a dugulás makacs, akkor azonnal célszerű szakemberhez fordulni.

Dugulás a lakásban Budapesten

Dugulás a lakásban Pest Megyében

Dugulás a lakásban Fejér Megyében

 

Dugulás a lakásban, vállalkozásunk olcsón és fix áron, falbontás nélkül vállalja a dugulás elhárítását.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.